Tiden springer iväg;)

Redan torsdag och Valborgsmässoafton. Tiden går fort nu på våren, kändes som jag skrev igår men med var visst för tre dagar sen;)
OLGY träning i måndags, var i VOK-stugan. Körde lite ol-styrning eller vad det heter, rätt kul. Emma, jag, Alex o Jonn turades om att styra varann;)
Tisdagsträningen var vid Kinner med tävlingen: månadens Broare. Jonn hade märkt ut ett litet område där det hängde ca 40st stiftklämmor, alla skulle ut samtidigt och leta efter ett nummer(kommer inte ihåg vilket nr). Den som hittade nummret vann, kan säga att jag hittade den inte. Efter det körde vi tennis-ol, det var in i alla taggbuskar som fanns kändes det som men det var kul!

Jag drar till fastlandet i helgen och de andra springer Vårträffen, skit att jag missar det;(

Hade nice!!

Finspång med 21 grader

Hemma igen efter en varm helg i Finspång.
Vi bodde på ett vandrarhem strax utanför Norrköping. Vi satt på fredagkvällen och såg på talang 2009 då hela huset helt plötsligt blir invarderat av Skåne OF, ljudet på tvn var på max men vi kunde ändå inte höra något från den, haha.
Bland alla skåningar fanns det en söt smålänning iaf;).

Lördagens tävling var det långdistans, grisigt, snårigt, långt och svårt var det kan jag säga. Resultaten blev en felstämpling, 47:e och en 24:e plats. Men det var varmt, 21 grader och vi åt glass efter tävlingen;)

Söndagen var mkt roligare;) medel, då går det snabbt i skogen. Emma o jag hade rampstart o varvning, skitkul. Rolig bana fastän det var några missar. Grattis Alex som kom 9.a.

Härlig helg med ledning av Rolf som satt vid ratten, säker som en klippa;)
Se upp Stockholm, vi kommer om två helger!

J-cup finspång
Vi härliga juniorer i solen;)

benita, finspång    emma, finspång   alex, finspång

/Benita

J-cup

Idag drar vi unga o pigga juniorer iväg till Finnspång för att springa J-cup;) Ni får gå in på webben för att följa oss;).  Vi som åker är Alex, Emma, jag och ledare Rolf Malmros. Det ska bli riktigt kul o vi får även träffa Torky o Linnéa.

NI som har hand om den stora rekryteringsdagen imorn i Kinner fårr lycka till, hoppas det kommer att gå super! Lycka till ute på Suderträffen på söndag med, spring gärnet:)

Ni får reda på hur vi har haft det efter helgen, när vi e på ön igen!!!!

/Juniorerna

Rakapparaten i högsta hugg;)

Gillar våren, kommer med värme och grönska men även med motionsorienteringar;)

Idag var det ute i Åminne där sprint-dm gick förra året, så härlig karta med sand, hav och gles skog;). Messade runt till lite folk som kanske ville följa med mig ut och lyckades få med mig Emma och Alex.  Andreas är förkyld och Jonn som vi trodde var där kom inte;(.

Väl ute i Åminne när vi sitter och tejpar våra fötter (inte Emma, lyllo) plockar Alex fram en rakapparat och börjar raka nedre delen av benet. Emma o jag börjar asgarva, ofta man har rakapparaten med sig ut i skogen när man ska träna, hehe.

Dagens bana var 5,9km med 24 kontroller. Skitkul bana, sprang kors o tvärs hela tiden, en lång sprint;) Alex som alltid ska vara värst fick 28min. Jag var stolt över mina 31min och Emma sina 36min:) Efter loppet så var vi duktiga och joggade ner o sen lite stretching, Jonn du kan vara stolt:P

Alla som inte vet vad TM står för så e det TröjMästare=Benita;)

Alex rakar sig
Alex rakar benet innan tejpning;)


/TM





 


OLGY med sprint

Orienteringsgymnasie träning är det varje onsdag 15:10, Jag o Alexander går där, Emma tränar med oss fastän hon gick ut förra året, det gillar vi;).
Idag blev det tränare Jonn Boman, Alexander Nilsson, Emma o jag. Vi sprang ute vid Terra Nova. Först parkerade vi där det var parkeringsförbud, bytte om o snackade lite skit. Diskuterade vrf jag hade en glipa bak men inte fram mellan knästrumporna o nylonbyxorna, det e ju för att vaden är större än smalbenet, så egentligen borde ol-strumpor vara längre baktill;).

Dagens träning var sprintbanor på knappt 3km. Det blev klunsning om vilken bana man fick. Gemensam start och först tillbaka vann;) Sprint tycker jag är den roligaste distansen, springa så fort man kan inne bland tätbebyggda områden o folk som hejar på en. Jag vann första rundan, hehe,  Alex tätt efter, Jonn o Emma med.
Kartbyte sinsemellan och ut på ett varv till;) Alex kom först denna gång, jag tvåa följt av Jonn o Emma.
Riktigt jobbigt var det, vi var helt slut efter två banor o lite nerjoggning.

Satt o skrev ett litet häfte om orientering till klubben idag så hittade jag denna snygga bild från sprint-DM i Åminne förra året. Andreas Liljegren passerar dalhemsån på väg till mål:)

sprint-DM
Andreas Liljegren i ån!


/TM


Tisdag=träning vid Kinner o VOK

I alla år har tisdagar varit heliga för oss orienterare på Gotland. Det är nämligen då vi har våra älskade klubbträningar. Det är så innötat i alla att det inte går att ändra dag, vi har testat i Bro för några år sen men det blev ingen hit:(
Så om man vill leta efter orienterare, gör det på tisdagskvällar vid en klubbstuga, lovar du kommer att hitta några då:P

Vi i Bro hade backintervaller med inslag av orientering, skitjobbigt men rätt kul. Försökte springa backarna i terrängen ist för att bara ta stigar, blev inte så lyckat, sinkades av alla miljoner en och taggbuskar som någon planterat på vår karta.

VOK hade gemensam träning med Svaide Roma i Svaidestugan. Var uppdelade två o två  och sprang en liten slinga åt varsitt håll, först tillbaka vann;)
Undrar vrf Bro inte var med på det, vi blev utelämnade av de andra, de kanske har packtat ihop sig, får undersöka saken.

Kom hem ett mycket fint paket idag, det innehöll Bro oks nya klubbflagga. Snyggare än Svaides nya, hehe.
Vem kommer att vara snyggast o störst ute på tävlingarna nu;)

Bro oks nya fashion flagga;)

Alma Kappel 1/3 av flaggans längd

Ny design

Va tycks??


Emma



Nu börjar äventyret;)  /TM

Vi ska testa något nytt!

Blogg om orienteringen på Gotland, varför?
Ja, varför inte. Nu kan alla läsa om vad vi har för oss här på vår lilla ö, iallafall i skogarna:P
Det var Emilie och Frida som kom med den lysande idén. Så de kan läsa om allt skvaller i orienteringsvärlden på Gotland, eftersom de har flyttat till Karlskrona för att plugga så missar de en hel del.

Det kommer mesta att vara om Gotlands Bro ok och Visborgs ok, det e ju Emma och jag som har hand om detta, hehe.

Nu kan alla våra fiender hålla koll på oss;)

/TM

RSS 2.0